Kontakt

Innan man bestämmer sig för att köpa hund skall man tänka sig noga för. En hund lever länge och den vill gärna fortsätta leva med dig oavsett hur din livssituation förändras under åren.

Jag bedriver en kennel i liten skala och har ingen "kö" man kan sätta upp sig på, jag väljer en lämplig familj när jag vet att tiken är dräktig. Är du intresserad av en valp kan du hålla dig uppdaterad via vår hemsida här eller vår instagram (@curly.tailed.rascals) när en parning planeras. Jag svarar gärna på mejl om rasen men är man intresserad av att köpa en valp så är det bättre att ta kontakt när det är valpar på gång.

Vi uppskattar om första kontakt sker genom e-mail. Jag återkopplar till er så snart jag kan. Skriv gärna lite om er själva och vad ni har att erbjuda en ny familjemedlem.

Du kan mejla oss på info@shoganai.se


Mina förväntningar på valpköpare


Jag förväntar mig att man har läst på och rasen och är medveten om vad det innebär att ha en urhund. Jag förväntar mig också att man har funderat om man verkligen har tid och energi för att ta emot en valp i familjen och har en plan för valpens första månader hemma. En valp kräver massor med tid och energi och kan inte lämnas ensam mer än kortare stunder.

Jag vill gärna att man gör något roligt med hunden. En shiba kan må bra av sällskap, promenader och hobbyträning vid sidan av, men jag vill gärna att man aktiverar och tränar sin hund även på andra sätt. Jag ser helst att man har intresse av hundutställning eller andra hundsporter. Jag vill också att man går valp- och vardagslydnadskurs.

Jag förväntar mig att man röntgar hunden när den uppnår lämplig ålder (12-18 månader). Jag ser också gärna att man mentalbeskriver hunden genom BPH. Oavsett vilka planer man har för sitt hundägande så är det guldvärt för mig som uppfödare.

Med valp kommer jag på köpet. Jag vill kunna följa hunden och veta att den mår bra. Om du tycker att du kan erbjuda ett bra hem och kan uppfylla mina förväntningar, håll koll på hemsidan och ta kontakt med mig när vi väntar valpar.